Skapa en business på nätet

Det finns många olika sätt att starta in egen rörelse. Förr startade man ofta sin egen business i den lokala byn. De finns en del nackdelar med detta. Kundkretsen är ytterst begränsad. Det gäller också att sköta sig till 100%. Du måste också vara på plats under kundernas besökstider. Vad är då lösningen på alla dessa bekymmer? Jo, att starta en business på nätet. De finns enligt Wikipedia ungefär 7 miljarder människor i världen. Det är också de antalet människor som potentiellt kan nå din hemsida. Det är lite fler än de kanske 100 000 människorna i den lokala byn. Om några kunder inte gillar din tjänst eller produkt finns det gott om andra människor som kommer att uppskatta det. Du hade behövt en riktigt stor butik och tid för att möta 7 miljarder människor. Istället kommer besökarna in på din hemsida där du själv har presenterat din produkt eller tjänst.

Är det svårt att bygga en egen hemsida?

Vi har pratat med Andreas som nästan dagligen bygger hemsidor. Just nu håller han på att bygga ekonomi sajter. Han själv är riktigt intresserad av att jämföra aktier, fonder, lån och ekonomi sajter i allmänhet. Han tycker de fanns ett behov av en riktigt bra jämförelse mellan olika snabblån. De som finns ute på marknaden idag håller inte måttet enligt Andreas. Det gäller att kunna sortera på viktiga saker som betyder olika mycket för olika låntagare. Han håller just nu på att bygga en snabblåns jämförelse. Sajten hittar du här, lånium.com/snabblån/. Det är ett lysande exempel på en person som lyckats bygga en riktig sajt som tillför något på internet.

Vad är viktigt att tänka på?

När man befinner sig på nätet finns det en hel del saker att tänka på. Allt som du någonsin skriver och lägger upp kan sparas någonstans och kan aldrig helt raderas. Det gäller därför att tänka på informationen du lägger upp kan skada dig om 20 eller 40 år. Det är därför viktigt att skapa sig en ärlig business på nätet. Vi önskar dig stort lycka till med just din business på nätet!

business